dinsdag 28 april 2015

De talentenklas



Voor degenen die niet weten wat de talentenklas is hier een korte uitleg: op onze school hebben we een schoolschrijver iedereen moet een familieverhaal schrijven er worden 4 kinderen uit elke klas uitgekozen voor de talenten klas in groep 7/8 waren dat giulia, rayshan, amy en thila.We moesten een monster bedenken thila’s monster was een varkenshond en mijne een hond een beer en een koe.  Daarna moesten we er een verhaal over schrijven met de titel: de dag dat het vreemde wezen in mijn leven kwam!  We moesten 2 bladzijdes schrijven als we dat afhadden mochten we naar de klas toe.

talentenklas


In de talenten klas mag je verhalen schrijven. Je leert hoe je het op een goede het kunt aanpakken. Nu moet je een verhaal schrijven met de titel: de dag dat het vreemde wezen in mijn leven was. De groepen 5,6 en 7 doen daar aan mee. Martine letterie lijd de groep.  En een birdman bestaat. Je hebt dan een schriftje en daar in moet je je verhaal in doen als klad. En dit was verhaal het van Rayshan en Thila.

 

De talentenklas:

We gingen eerst in een grote kring zitten en allemaal zelfbedachte dieren bedenken en het later delen met de anderen in de kring. Er was bijvoorbeeld van Kaylee een Monster dat een schild had van een schildpad en Amy had een Hond, Beer, Koe en ik had een Cavia/Vis. De cameraman had er al een goede naam voor bedacht: Cavissia. En later moesten we er een verhaal over schrijven. De titel was: De dag dat het vreemde wezen in  mijn leven kwam.

Door Guilia

donderdag 2 april 2015

Onze Favoriete Boek:


 

Titel: Het Leven Van Een Loser Niet te Doen!
Schrijver: Jeff Kinney
 

Bram Botermans vindt zichzelf perfect!

Maar jij en ik weten wel beter: Bram zal altijd een sukkel blijven.

Bram had vakantie en kreeg ruzie met zijn beste vriend Theo. Hij had nog twee kinderen op zijn vrienden lijstje en die heten: Chris en Tycho, maar hun hebben allebei hun eigen rare dingen. De enige andere jongen die bij zijn leeftijd hoort is Sproet, maar die heeft die al een tijdje geleden doorgestreept op zijn lijstje van mogelijke beste vrienden. Altijd al wilde Bram stoer en volwassenen overkomen, maar is ouder worden ECHT wel zo cool? door: Melike, Lenny en Seqouyah.