maandag 16 februari 2015

Martine Letterie 11 februari



Vandaag (11 februari Woensdag) was Mevrouw Letterie bij ons in de klas 7/8 in de Majella school Hoogezand. We moesten een boeken pitch maken. Dat waren Murray, Raquel en Giulia. Later in de dag moesten we  een verhaal maken van onze personage over wat ie doet of hoe hij heet of wat die personage zijn hobby’s zijn.  Van Umut , Veysel en Mitchell.



Verslag groepen 1 tot 8 van 4 februari


Peuters: De peuters kwamen verkleed op school. Ze gingen naar de gymzaal en alles was mooi versierd. Toen gingen ze weer naar school ,en toen kwam de school schrijfster en die ging een boekje voorlezen en die heette de wolf en de zeven geitjes.

Groep 1/2: Ze kwamen allemaal verkleed. En toen de schoolschrijfster in de klas kwam gingen ze een boekje lezen en kregen ze een poppenvoorstelling van de schoolschrijfster.


Groep3:Ze mochten verkleed en de schoolschrijfster ging een boek voorlezen.

Groep 4/5: Ze hadden een schrift gekregen en daar moesten ze bijhouden wat ze gingen lezen. En ze gingen een beeld gedicht maken.

Groep 6: Ze ging allerlei verhalen vertellen over haar boeken.

Groep7/8:We kregen een schriftje en daar moesten we bijhouden wat we gingen lezen. En we moesten een boeken pitch maken. En we moesten een beeldgedicht maken.


Melike, Seqouyah en Lenny.

woensdag 11 februari 2015

Interview met Juf Judith


We gaan haar interviewen omdat ze groep 1 en groep 7/8 lerares is en we willen weten hoe ze het vindt.

Hoe vindt u het dat de schoolschrijver bij ons op school is?
Ik vindt het een hele leuke schoolschrijfster.

Hoe vindt u het om lerares te zijn van groep 1 en groep 7/8?
Echt genieten.

Hoe vinden de kinderen het om met de schoolschrijfster te werken?
Deze kinderen weten het nog niet echt goed.



Amy vraagt, Rayshan filmt, Giulia schrijft.

Verslag van het interview.

Vandaag was onze opdracht om een interview te maken. We kozen voor Juf Judith. Ze was dol enthousiast, en ze had de vragen goed beantwoord. Ze vond dat we ons goed hadden voorbereid.

donderdag 5 februari 2015

Voor het eerst in groep 7/8.



Schoolschrijfster: Martine Letterie
De schoolschrijfster heeft ons cadeautjes gegeven om uit te pakken. Het waren boeken voor groep 7/8 om te lezen. We moesten een tekening maken van woorden in een vorm.

 






Een paar titels van de boeken:

- Verboden voor ons

- Weblog van een Bijna-Brugger

- De regels van drie

(door Riley, Brijan en David)

Het favoriete boek van Thila, Aida, Ceyda.

Vriendschap in de oorlog geschreven door:

Martine Letterie.









Inhoud!

Marieke woont in Rotterdam. Het is oorlog ,maar voor haar verandert het leven niet echt. Totdat ze Bram ontmoet, op de eerste dag dat ze naar de middelbare school gaat. De maatregelen van de Duitsers zetten Brams leven op de kop en Marieke’s vader wordt lid van de NSB. Houdt hun vriendschap stand? En kan Marieke Bram helpen??


Waarom vinden wij het boek zo leuk?

Omdat het over de oorlog gaat, daar zijn wij heel erg geïnteresseerd in. Wat gebeurd er op het einde komt het goed of niet?? Het boek hoed je in spanning .Als je er aan begint kan je niet meer stoppen! Dus wij geven jullie een tip om dit boek te gaan lezen!!!


Over het boek!

Het is een boek uit de BoekenBakkersreeks. Het is geschreven door Martine Letterie en Mariska van Soolingen. De illustraties zijn gemaakt door Marja Meijer, de tekeningen zijn zwart wit.

Het favoriete boek van Veysel en Umut.



       



De Ontdekking Van de Superparel

Van Geronimo stilton

Patty moest naar het beroemde eiland Roverseiland om bekent te zijn om een documentaire
te maken en ze had aan Geronimo gevraagd om mee te gaan. maar Geronimo had een hekel
aan reizen. maar omdat Patty Geronimo Vriendin was moet ie wel mee. maar niet zo maar
om een reden omdat ze naar op parel jacht ging een Superparel.

(het boek is voor 9 t/m 12 jaar)

woensdag 4 februari 2015

Schoolschrijver: Martine Letterie

De dag begon toen we naar de gymzaal liepen. We keken allemaal naar een filmpje van Martine Letterie. Daarna kwam zij zelf in de gymzaal. Ze stelde zichzelf voor aan ons. Ze zei ook dat ze veel leest, en dat wij moesten proberen dat ook te doen. Toen het was afgelopen moest groep 7/8 helpen opruimen. Daarna liepen we allemaal naar school.

De schoolschrijver kwam in de middag bij ons. Ze had voor ons allemaal schriften gekocht. Daarin moesten we schrijven welke boeken we hadden gelezen. Ze had ons ook een opdracht gegeven waarin we een vormgedicht moesten maken.



Dit boek heeft ze geschreven. Bijna alle boeken die ze heeft geschreven zijn waargebeurd. Dit boek heeft haar vader ongeveer meegemaakt.

Dit zijn wij met de schoolschrijfster groep 7/8 met de boeken van de school bibliotheek.



(door Giulia, Rayshan en Amy)